RTM Sabotaj K'jaan PH? Tanda PH Merudum Di Semenyeh?

RTM Sabotaj K'jaan PH? Tanda PH Merudum Di Semenyeh? - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: RTM Sabotaj K'jaan PH? Tanda PH Merudum Di Semenyeh?, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : RTM Sabotaj K'jaan PH? Tanda PH Merudum Di Semenyeh?
link : RTM Sabotaj K'jaan PH? Tanda PH Merudum Di Semenyeh?

Baca juga


RTM Sabotaj K'jaan PH? Tanda PH Merudum Di Semenyeh?

xMGF14122018_ANTHONY-LOKE-MOU07-681x454
Menteri Pengakutan Malaysia, Anthony Loke.

KUALA LUMPUR – Rangkaian Televisyen Malaysia (RTM) didakwa sengaja mensabotaj kerajaan Pakatan Harapan (PH) secara terbuka dalam satu acara di Seremban malam tadi.

Itu dakwaan Setiausaha Akhbar Menteri Pengangkutan, Lim Swee Kuan dalam laman sosial peribadinya.
Beliau mendakwa, TV1 yang sepatutnya ditugaskan untuk membuat liputan Sambutan Tahun Baharu Cina PH yang turut dihadiri oleh Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad, timbalannya, Datuk Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail selain menteri-menteri kabinet lain termasuk Menteri Besar Negeri Sembilan, Datuk Seri Aminuddin Harun.

Sambutan Rumah terbuka itu diadakan di Dataran Centrio Seremban II pada malam tadi.
Bagaimanapun, Swee Kuan mendakwa tidak ada langsung liputan ucapan Menteri Besar selain sebarang liputan bosnya, Anthony Loke.
WhatsApp Image 2019-02-17 at 11.53.03 PM
“Adakah RTM sedang sabotaj kerajaan persekutuan? Langsung tidak ada sedutan ucapan Menteri Besar Negeri Sembilan, Datuk Seri Aminuddin Harun Dan juga Menteri Pengangkutan, Anthony Loke.
“Apakah ini jika bukan unsur sabotaj? Mesti terkejut dengar kenyataan ini, pelik bagaimana kerajaan yang kini memerintah diperlakukan sebegini rupa?
“Saya mahu satu penjelasan terperinci berhubung perkara ini daripada RTM,” tegasnya.

Dalam pada itu, Swee Kuan juga akan membuat satu aduan rasmi kepada Menteri Komunikasi Dan Multimedia, Gobind Singh Deo berhubung insiden ‘memalukan’ itu. -MalaysiaGazette

Komen Weblog Ibnu Hasyim: Adakah ini antara tanda-tanda PH akan menerima nasib merudum seperti di PRK Cameron Highland lalu, di PRK Semenyeh?


Sobat baru saja selesai membaca :

RTM Sabotaj K'jaan PH? Tanda PH Merudum Di Semenyeh?

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang RTM Sabotaj K'jaan PH? Tanda PH Merudum Di Semenyeh? dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: RTM Sabotaj K'jaan PH? Tanda PH Merudum Di Semenyeh? link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/02/rtm-sabotaj-kjaan-ph-tanda-ph-merudum.html

Subscribe to receive free email updates: