Jawab! 4 Soalan Kepada Menteri Kewangan.

Jawab! 4 Soalan Kepada Menteri Kewangan. - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Jawab! 4 Soalan Kepada Menteri Kewangan., dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Jawab! 4 Soalan Kepada Menteri Kewangan.
link : Jawab! 4 Soalan Kepada Menteri Kewangan.

Baca juga


Jawab! 4 Soalan Kepada Menteri Kewangan.APABILA ditanya berapa jumlah Hutang Kerajaan Persekutuan sehingga 31 Disember 2018, YB Menteri Kewangan menjawab:
1. Kita ikut definisi IMF;
2. Hutang kerajaan masih melebihi RM1 trilion;
3. Hutang kerajaan termasuk jaminan kerajaan, contoh. 1MDB;
4. "Let me get the details".
Persoalan:
1. Adakah definisi Hutang Kerajaan Persekutuan oleh Bank Negara Malaysia berbeza dengan definisi hutang oleh Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF)?
2. Mengapa Kerajaan Malaysia tidak mengikut definisi hutang yang dilaporkan oleh Bank Negara Malaysia?
3. Adakah Menteri Kewangan masih belum melihat 'balance sheet' Kerajaan Malaysia berakhir 31 Disember 2018, walaupun sudah hampir dua bulan akaun ditutup?
4. Di manakah rakyat boleh melihat jumlah Hutang Kerajaan Persekutuan yang tercatat di dalam akaun Kerajaan Persekutuan berakhir 31 Disember 2018?
SYAHIR SULAIMAN

Pengarah Strategi Pemuda PAS
22 Februari 2019 – HARAKAHDAILY 22/2/2019


Sobat baru saja selesai membaca :

Jawab! 4 Soalan Kepada Menteri Kewangan.

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Jawab! 4 Soalan Kepada Menteri Kewangan. dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Jawab! 4 Soalan Kepada Menteri Kewangan. link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/02/jawab-4-soalan-kepada-menteri-kewangan.html

Subscribe to receive free email updates: