Di Mekah Jaga Aurat, Balik M'sia Terbarai, Mengapa? -Tanya Mila Jirin.

Di Mekah Jaga Aurat, Balik M'sia Terbarai, Mengapa? -Tanya Mila Jirin. - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Di Mekah Jaga Aurat, Balik M'sia Terbarai, Mengapa? -Tanya Mila Jirin., dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Di Mekah Jaga Aurat, Balik M'sia Terbarai, Mengapa? -Tanya Mila Jirin.
link : Di Mekah Jaga Aurat, Balik M'sia Terbarai, Mengapa? -Tanya Mila Jirin.

Baca juga


Di Mekah Jaga Aurat, Balik M'sia Terbarai, Mengapa? -Tanya Mila Jirin.

"Kenapa waktu di Mekah boleh jaga aurat, tapi balik Malaysia tak?"- Mila Jirin
Mila berharap dan berdoa agar Tuhan membimbingnya supaya terus istiqamah dalam menjaga aurat dengan sempurna. - Foto Instagram

HALAMAN HIBURAN"

"Kenapa waktu di Mekah boleh jaga aurat, tapi balik Malaysia tak?"- Mila Jirin


PENYANYI Mila Jirin akui timbul pelbagai persoalan dalam hatinya selepas pulang dari menunaikan Umrah baru-baru ini. Antaranya adalah tentang istiqamah dalam menjaga aurat dengan sempurna selepas pulang dari tanah suci Mekah.

Menurutnya, dia mula menyedari ramai termasuk dirinyaa hanya menjaga aurat ketika berada di Mekah, tetapi lupa untuk membuat perkara yang sama apabila pulang ke tanah air. Justeru, Mila berharap dan berdoa agar Tuhan membimbingnya supaya terus istiqamah dalam menjaga aurat dengan sempurna.

“Semenjak balik dari Umrah...  banyak sangat yang saya fikirkan tentang "ISTIQAMAH".... Hati seperti berbicara dengan diri sendiri "Kenapa waktu di Makkah Madinah, boleh menjaga AURAT sebaiknya...kenapa balik Malaysia masih berseluar Jeans.. BERTUDUNG tetapi masih tak TUTUP AURAT dengan sempurna???"

“PERSOALAN ini hari hari bermain di fikiran dan hati saya... BENAR...MALU nya pada ALLAH ...Waktu mengejakan Umrah AURAT ditutup sebaiknya...Saya secara AUTOMATIK tau tentang PENTING tutup aurat... tetapi bila pulang ke sini, back to normal dan mula LUPA apa itu Aurat.... Allahuakbar! Bimbinglah kami agar ISTIQAMAH & TAAT kepada mu ya ALLAH...
“Sekadar pengkongsian dari hati seorang hamba Allah,” tulisnya.
Mila berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram miliknya.

Rata-rata pengikutnya turut bersetuju dengan apa yang dikatakan Mila serta sama-sama mendoakannya istiqamah dalam menutup aurat dengan sempurna. (AA)

Komen Weblog Ibnu Hasyim"Kenapa waktu di Mekah boleh jaga aurat, tapi balik Malaysia tak?" Tanya Mila Jirin seorang penyanyi wanita.

Banyak sebab.. 

Antaranya, kerana suasana keliling mampu mencorakkan penghuninya. Di Mekah, Madinah atau Saudi Arabia, suasana Islam mempengaruhi kehidupan penduduknya, Begitu juga dengan dasar kerajaan, perundangan, pemimpin serta ulamanya secara purata membentuk keperibdian rakyatnya jadi baik. 

Jadi tidak hairan Mila Jirin yang berpakaian menutup aurat di sana, bila pulang ke sini semuanya terbarai. Suasana di sini yang tidak Islamik, kelucahan, pemimpinnya tunggangg kencing syaitan, taukeh arak, taukeh judi, taukeh hotel lacur dan 1001 jenis maksiat lagi.

Jadi apa solusinya? Tiada jalan lain melainkan dalam PRU 15 akan datang pilihlah Parti Islam, pemimpin-pemimpin bertaqwa, atau pemimpin kafir yang wajib dilindungi.

Sekian secara ringkas, wallahu 'aklam.


Sobat baru saja selesai membaca :

Di Mekah Jaga Aurat, Balik M'sia Terbarai, Mengapa? -Tanya Mila Jirin.

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Di Mekah Jaga Aurat, Balik M'sia Terbarai, Mengapa? -Tanya Mila Jirin. dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Di Mekah Jaga Aurat, Balik M'sia Terbarai, Mengapa? -Tanya Mila Jirin. link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/02/di-mekah-jaga-aurat-balik-msia-terbarai.html

Subscribe to receive free email updates: