Demontrasi Terbuka Bakar Bendera M'sia Di Filipina, Mengaapa?

Demontrasi Terbuka Bakar Bendera M'sia Di Filipina, Mengaapa? - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Demontrasi Terbuka Bakar Bendera M'sia Di Filipina, Mengaapa?, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Demontrasi Terbuka Bakar Bendera M'sia Di Filipina, Mengaapa?
link : Demontrasi Terbuka Bakar Bendera M'sia Di Filipina, Mengaapa?

Baca juga


Demontrasi Terbuka Bakar Bendera M'sia Di Filipina, Mengaapa?

Bakar Jalur Gemilang: Malaysia kutuk tindakan Elly Pamatong, desak Filipina bertindak
Imej dari sebuah video yang tular, menunjukkan Jalur Gemilang sengaja dibakar dalam satu demonstrasi terbuka. - Media sosial 

PUTRAJAYA: Kementerian Luar Negeri menzahirkan kebimbangan terhadap penyebaran video kontroversi yang dimuat naik ke akaun Facebook ‘President Pamatong Supporters’, yang memaparkan bendera Malaysia dibakar secara terbuka.

Wisma Putra dalam satu kenyataan menegaskan, Malaysia mengutuk perbuatan itu dan menyifatkan ia sebagai insiden yang perlu diberi perhatian serius.


"Bendera adalah simbol kebangsaan sesebuah negara dan harus diperlakukan dengan penuh rasa hormat. Tindakan sedemikian serta komen-komen bernada anti-Malaysia yang dibuat oleh individu terbabit, Elly Pamatong, adalah tidak berasas dan menyinggung perasaan rakyat Malaysia," kenyataan itu menyebut.

Kerajaan Malaysia menggesa Kerajaan Filipina mengambil tindakan tegas terhadap Pamatong dan memastikan insiden itu tidak berulang kerana ia boleh menjejaskan hubungan dua hala yang selama ini terjalin baik.

Dalam kedua-dua video yang berdurasi 19 minit 50 saat dan tiga minit 18 saat itu, Pamatong yang mendakwa dirinya sebagai pengasas United States Allied Freedom Fighters of the East (USAFFE), mengeluarkan kenyataan-kenyataan anti Malaysia sebelum bertindak membakar bendera Malaysia. (AA)
Sobat baru saja selesai membaca :

Demontrasi Terbuka Bakar Bendera M'sia Di Filipina, Mengaapa?

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Demontrasi Terbuka Bakar Bendera M'sia Di Filipina, Mengaapa? dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Demontrasi Terbuka Bakar Bendera M'sia Di Filipina, Mengaapa? link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/02/demontrasi-terbuka-bakar-bendera-msia.html

Subscribe to receive free email updates: