Pemandu Trak Tercantik Di Jepun, Lihat Pula Di M'sia.

Pemandu Trak Tercantik Di Jepun, Lihat Pula Di M'sia. - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Pemandu Trak Tercantik Di Jepun, Lihat Pula Di M'sia., dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Pemandu Trak Tercantik Di Jepun, Lihat Pula Di M'sia.
link : Pemandu Trak Tercantik Di Jepun, Lihat Pula Di M'sia.

Baca juga


Pemandu Trak Tercantik Di Jepun, Lihat Pula Di M'sia.

RINO SASAKI bersama traknya.
RINO SASAKI bersama traknya.


TOKYO 17 Jan. - Sangat jarang kita lihat wanita membuat kerja-kerja berat yang sinonim dengan lelaki. Apatah lagi kerjaya sebagai pemandu trak yang selalu dikaitkan dengan kerja lasak dan tidak sesuai dengan keperibadian seorang wanita yang disifatkan lembut.
Namun lain pula bagi gadis kelahiran Kochi Prefecture, Rino Sasaki yang menceburi bidang ini sejak tujuh tahun lalu.
Portal Oddity Central melaporkan, Rino, 28, yang ‘dinobatkan’ sebagai pemandu trak tercantik di Jepun itu kini mempunyai 14,600 pengikut dalam laman sosial Instagram dan mencuri tumpuan penduduk Jepun.
Mengimbau keterlibatannya di dalam kerjaya ini, Rino sebelum ini bekerja sebagai guru kelas tarian tradisonal sehingga bapanya jatuh sakit.
Bermula detik itu, dia terpaksa belajar memandu lori dan mendapatkan lesen bagi meneruskan ‘legasi’ bapanya yang juga seorang pemandu trak.
Pada awalnya, dia hanya mahu menemani bapanya untuk jarak perjalanan yang jauh, namun lama-kelamaan dia jatuh cinta terhadap kerjaya itu dan mengambil keputusan untuk menceburi bidang itu sepenuh masa. -AGENSI

Komen Weblog Ibnu Hasyim: Di Malaysia sudah ramai wanita yang kerja berat, termasuk yang cantik. Wanita jadi petani sepanjang hari kepanasan di sawah. Penoreh getah subuh-subuh mengadap pokok. Wanita jadi pemandu teksi, dan lain-lain.
Yang penting, kalau dia seorang Muslimah, sesuaikah kerjayanya itu dengan kehendak patuh syariah. Selamat di dunia hingga akhirat. Ai-hamdulillah! Bukan fikir dunia saja..


Sobat baru saja selesai membaca :

Pemandu Trak Tercantik Di Jepun, Lihat Pula Di M'sia.

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Pemandu Trak Tercantik Di Jepun, Lihat Pula Di M'sia. dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Pemandu Trak Tercantik Di Jepun, Lihat Pula Di M'sia. link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/01/pemandu-trak-tercantik-di-jepun-lihat.html

Subscribe to receive free email updates: