K'sama Pas, Penyumbang Kemenangan BN - Tok Mat

K'sama Pas, Penyumbang Kemenangan BN - Tok Mat - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: K'sama Pas, Penyumbang Kemenangan BN - Tok Mat, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : K'sama Pas, Penyumbang Kemenangan BN - Tok Mat
link : K'sama Pas, Penyumbang Kemenangan BN - Tok Mat

Baca juga


K'sama Pas, Penyumbang Kemenangan BN - Tok Mat

Kerjasama dengan Pas penyumbang kemenangan BN - Tok Mat
Datuk Seri Mohamad Hasan (tengah) berkata, penyatuan ummah serta bantuan oleh Pas amat jelas apabila pengundi yang mengundi untuk parti tersebut pada PRU14 lalu memberi kepercayaan kepada BN. - Foto Astro AWANI/Shahir Oma 

TANAH RATA: Kerjasama antara Barisan Nasional (BN) dan Pas dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Cameron Highlands menjadi penyumbang kepada kemenangan calon BN, Ramli Mohd Nor.

Pemangku Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan berkata, penyatuan ummah serta bantuan oleh Pas amat jelas apabila pengundi yang mengundi untuk parti tersebut pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) lalu memberi kepercayaan kepada BN.

"Ini jelas menerusi peti-peti undi yang sebelum ini dimenangi Pas tetapi atas kerjasama dua parti ini, iaitu UMNO dan Pas, ia dapat membuahkan hasil.

"Ini strategi yang amat baik dan kita akan meneruskan strategi dan kerjasama ini bagi memastikan agenda penyatuan ummah di negara ini dapat terus diperkasakan," kata Mohamad dalam sidang media selepas pengumuman keputusan PRK Cameron Highlands di  Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Ahmad Shah di sini pada Sabtu.

Tambahnya, strategi yang dilaksanakan BN dengan menempatkan jenteranya bersama pengundi sepanjang tempoh berkempen turut membuahkan hasil.

Katanya, kaedah yang lain daripada lain itu akan diteruskan dalam PRK Semenyih pada Mac ini serta di tempat lain.

"Kemenangan ini amat manis dan menjadi pembakar semangat kepada jentera parti untuk menghadapi PRK Semenyih.

"Kita yakin jika kita berkerja kuat dan boleh menyakinkan rakyat bahawa BN masih lagi sebuah parti walaupun tidak lagi mentadbir kerajaan, tetapi jika diberikan peluang akan terus membawa agenda membangunkan rakyat," tambahnya.

BN berjaya mempertahankan kubu kuatnya di kerusi Parlimen Cameron Highlands apabila calonnya, Ramli Mohd Nor menewaskan calon Pakatan Harapan (PH), M. Manogaran dengan undi majoriti sebanyak 3,238. (AA)


Sobat baru saja selesai membaca :

K'sama Pas, Penyumbang Kemenangan BN - Tok Mat

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang K'sama Pas, Penyumbang Kemenangan BN - Tok Mat dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: K'sama Pas, Penyumbang Kemenangan BN - Tok Mat link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/01/ksama-pas-penyumbang-kemenangan-bn-tok.html

Subscribe to receive free email updates: