KFC Naik Haga Kerana SST, Menteri Tak Boleh Buat Apa-apa..

KFC Naik Haga Kerana SST, Menteri Tak Boleh Buat Apa-apa.. - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: KFC Naik Haga Kerana SST, Menteri Tak Boleh Buat Apa-apa.., dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : KFC Naik Haga Kerana SST, Menteri Tak Boleh Buat Apa-apa..
link : KFC Naik Haga Kerana SST, Menteri Tak Boleh Buat Apa-apa..

Baca juga


KFC Naik Haga Kerana SST, Menteri Tak Boleh Buat Apa-apa..


Menteri sebelum ini kata akan siasat KFC mengapa harga naik begitu ketara selepas SST ganti GST. Dua minggu dia siasat. Setelah puas menyiasat, apa keputusannya?
“Kos pengeluaran sudah meningkat”.

Sebenarnya, tidak perlu siasat pun sudah tahu. Tanya mana-mana rakyat pun sudah tahu harga barang dah naik selepas SST ganti GST. Selepas mendapat jawapan dari KFC, apa langkah yang menteri ambil? Dia kata tak boleh buat apa-apa.

Dia kata harga KFC bukan di bawah barang-barang kawalan harga walaupun KFC di Malaysia ialah milik penuh kerajaan PH negeri Johor. Jika KFC milik kerajaan PH pun boleh menerima kesan besar dari kos pengeluaran yang meningkat, bagaimana pula dengan barang-barang yang lain?

Sama-sama naik kerana semua sudah Senyap-Senyap Tibai (SST) oleh kerajaan PH dan kita semua Sama Sama Terkena. Sebelum mansuhkan GST, saya berulang-kali memberi amaran bahawa SST akan menaikkan harga lebih tinggi berbanding GST.

PH kata tak mungkin. Kata saya tipu, siap memberi jaminan dalam Parlimen bahawa SST akan menurunkan harga barang. Siapa masih ingat janji manifesto mereka untuk menurunkan harga barang, turunkan kos sara hidup. Siapa masih ingat pada bulan Ogos lalu, PH mengeluarkan kenyataan berikut?

“Kerajaan Pakatan Harapan meraih pencapaian memberangsangkan dalam tempoh 100 hari penubuhannya dan meskipun berdepan kekangan kewangan, isu-isu membabitkan kos sara hidup rakyat telah berjaya ditangani dengan baik.”

Mereka tipu untuk menang. Selepas menang, penipuan diteruskan. Bagai sinetron, episod tak pernah habis.
Facebook Najib Razak


Sobat baru saja selesai membaca :

KFC Naik Haga Kerana SST, Menteri Tak Boleh Buat Apa-apa..

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang KFC Naik Haga Kerana SST, Menteri Tak Boleh Buat Apa-apa.. dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: KFC Naik Haga Kerana SST, Menteri Tak Boleh Buat Apa-apa.. link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/01/kfc-naik-haga-kerana-sst-menteri-tak.html

Subscribe to receive free email updates: