Dibuang Universiti Gara-gara Peluk Bakal Suami.

Dibuang Universiti Gara-gara Peluk Bakal Suami. - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Dibuang Universiti Gara-gara Peluk Bakal Suami., dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Dibuang Universiti Gara-gara Peluk Bakal Suami.
link : Dibuang Universiti Gara-gara Peluk Bakal Suami.

Baca juga


Dibuang Universiti Gara-gara Peluk Bakal Suami.

Dibuang Al-Azhar gara-gara peluk bakal suami
Pihak universiti mendakwa pelajar tersebut telah merosakkan reputasi universiti. - Foto Sinar Harian

KAHERAH: Universiti Al-Azhar ambil keputusan membuang seorang pelajar wanita selepas muncul dalam video yang memaparkan wanita berkenaan sedang memeluk seorang lelaki.

Pihak universiti mendakwa pelajar tersebut telah merosakkan reputasi universiti.

Video yang tular awal bulan ini menunjukkan seorang lelaki muda membawa sejambak bunga dan berlutut di hadapan seorang wanita dan kemudian memeluknya dalam video yang dipercayai sebuah permintaan untuk menjadikan wanita itu sebagai isteri.

Video itu tidak dirakam di kawasan universiti Al-Azhar, tetapi di satu lagi pusat pendidikan tinggi, iaitu Universiti Mansoura yang terletak di bahagian utara negara itu.

Bagaimanapun, majlis disiplin Universiti Al-Azhar di Mansoura pada Ahad memutuskan untuk membuang gadis muda itu.

Jurucakap universiti, Ahmed Zarie berkata video itu telah menyebabkan “bantahan awam” dan keputusan universiti untuk membuangnya berikutan pelajar berkenaan menunjukkan “imej buruk” Al-Azhar, yang mengasingkan jantina lelaki dan perempuan dalam sesi pembelajaran.

Beliau berkata pelukan antara lelaki dan wanita yang belum berkahwin melanggar “nilai dan prinsip masyarakat”.

Bagaimanapun katanya, pelajar berkenaan masih boleh merayu terhadap keputusan itu.

Sementara itu, jurucakap Universiti Mansoura berkata, pemuda yang turut dirakamkan di dalam video itu juga berhadapan sekatan, dan memaklumkan majlis disiplin akan bermesyuarat pada Isnin untuk memutuskan ‘hukuman’ ke atasnya.

Mesir, negara yang mempunyai majoriti penduduk beragama Islam, tetapi tidak mngikut perundangan Islam. Kerajaan yang tegak sekarang hasil dari gulingan tidak sah  tentera pro-Israel pimpinan al-Sisi pada 2013. 


Sehingga sekarang  Dr Mohamed Morsi  Beks Presiden Mesir yang sah itu berdepan kemungkinan untuk mati dalam tahanan atau mati pramasa(premature death) akibat seksaan dan layanan kejam di penjara. (Sila lihat..Doakan Dr Morsi.. Teruskan Perjuangan Beliau!)Sobat baru saja selesai membaca :

Dibuang Universiti Gara-gara Peluk Bakal Suami.

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Dibuang Universiti Gara-gara Peluk Bakal Suami. dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Dibuang Universiti Gara-gara Peluk Bakal Suami. link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/01/dibuang-universiti-gara-gara-peluk.html

Subscribe to receive free email updates: