Lakukan Najis Zina Sebat 100 Kali Di Depan Umum.. Al-hamdulillah, No Problem!

Lakukan Najis Zina Sebat 100 Kali Di Depan Umum.. Al-hamdulillah, No Problem! - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Lakukan Najis Zina Sebat 100 Kali Di Depan Umum.. Al-hamdulillah, No Problem!, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Lakukan Najis Zina Sebat 100 Kali Di Depan Umum.. Al-hamdulillah, No Problem!
link : Lakukan Najis Zina Sebat 100 Kali Di Depan Umum.. Al-hamdulillah, No Problem!

Baca juga


Lakukan Najis Zina Sebat 100 Kali Di Depan Umum.. Al-hamdulillah, No Problem!

Padah seks dengan gadis bawah umur Selain hukuman sebatan, mereka juga masing-masing dihukum penjara lima tahun.


LHOKSEUMAWE - INDONESIA. Dua lelaki di wilayah Aceh yang melakukan hubungan seks dengan gadis bawah umur menerima padah apabila masing-masing dihukum sebat 100 kali di hadapan umum, hari ini.
Salah seorang daripada mereka didakwa mengadakan hubungan intim dengan anak perempuan tirinya manakala lelaki kedua dilaporkan mempunyai hubungan dengan jirannya yang masih bawah umur.
Selain berdepan hukuman sebatan, mereka juga masing-masing dihukum penjara lima tahun.
Salah seorang lelaki terbabit yang tidak dapat menahan kesakitan bertindak mengangkat tangannya merayu supaya menghentikan hukuman itu selepas dia disebat sebanyak lima kali.
Hukuman itu bagaimanapun disambung semula selepas doktor yang turut berada di lokasi terbabit mengesahkan dia masih 'mampu' untuk menerima baki 95 sebatan.

"Kami hanya akan menangguhkan hukuman itu jika doktor memaklumkan ia memberi ancaman serius kepada kesihatan," kata pendakwa raya tempatan, Isnawati.

Awal tahun lalu, Aceh yang menjadi wilayah tunggal di Indonesia melaksanakan undang-undang Islam memaklumkan hukuman sebat akan dilakukan di belakang tembok penjara, namun ia masih diteruskan di khalayak umum. - AFP

Komen Weblog Ibnu Hasyim: No Problem, al-hamdulillah! Bahagia di dunia, bahagia di akhirat. 

Menurut Dr Zakir Naik, seorang pendakwah dari India di Malaysia..
Hudud paling praktikal cegah jenayah – Zakir Naik
NILAI: Hudud adalah undang-undang pencegahan jenayah yang paling praktikal di muka bumi ini, kata pendakwah antarabangsa, Dr Zakir Naik.
Dr Zakir berkata, Arab Saudi yang melaksanakan hukum hudud terbukti lebih berjaya menangani jenayah berbanding Amerika Syarikat (AS) yang tidak melaksanakan undang-undang sedemikian.
Katanya, perkara itu dibuktikan menerusi statistik yang dikeluarkan pihak berkuasa AS sendiri, yang mana menunjukkan kadar rogol dan jenayah di negara kuasa besar itu adalah tertinggi di dunia.

“3,000 jenayah direkodkan berlaku setiap saat di AS ketika ini. Bayangkan jika sistem zakat dibuat dan disusuli undang-undang Islam (hudud) di AS. Adakah ia akan menambah atau mengurangkan jenayah?

“Sudah tentu ia mengurangkan jenayah. Undang-undang syariah adalah undang-undang paling praktikal untuk dilaksanakan di mana-mana tempat di muka bumi ini,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika menyampaikan ceramahnya di Kolej Permata Insan, Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) di sini, hari ini. Ceramah itu dihadiri Naib Canselor USIM, Prof Datuk Dr Musa Ahmad dan kira-kira 1,000 pelajar dan kakitangan universiti itu.


Agenda pelaksanaan hukum hudud sering dibangkit di negara ini dan menjadi wadah utama perjuangan PAS bagi memperoleh mandat daripada pengundi. Terbaru, PAS cuba untuk meminda Akta Mahkamah Syariah 1965, bagi membolehkan hudud boleh dilaksanakan di Kelantan.

Agenda hudud menjadi punca kepada perbezaan pendapat antara PAS dan DAP sehingga menyebabkan Pakatan R
akyat berkubur tahun lalu. (FMT April 20, 2016)

Jadi, sistem perundangan Islam Hudud adalah solusi terbaik kepada ketamadunan dunia. Di alam Melayu Brunai Darussaam sudah dilaksanakan sistem perundangan Islam.
Sobat baru saja selesai membaca :

Lakukan Najis Zina Sebat 100 Kali Di Depan Umum.. Al-hamdulillah, No Problem!

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Lakukan Najis Zina Sebat 100 Kali Di Depan Umum.. Al-hamdulillah, No Problem! dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Lakukan Najis Zina Sebat 100 Kali Di Depan Umum.. Al-hamdulillah, No Problem! link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2018/12/lakukan-najis-zina-sebat-100-kali-di.html

Subscribe to receive free email updates: