Berita Biadap! Masih Pasaraya Jual Arak Terbuka. PH Buat Apa?

Berita Biadap! Masih Pasaraya Jual Arak Terbuka. PH Buat Apa? - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Berita Biadap! Masih Pasaraya Jual Arak Terbuka. PH Buat Apa?, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Berita Biadap! Masih Pasaraya Jual Arak Terbuka. PH Buat Apa?
link : Berita Biadap! Masih Pasaraya Jual Arak Terbuka. PH Buat Apa?

Baca juga


Berita Biadap! Masih Pasaraya Jual Arak Terbuka. PH Buat Apa?


Kariah Bukit Sentosa bantah jual arak secara terbuka di pasar raya


HULU SELANGOR – Jawatankuasa Masjid Saidina Ali Bukit Sentosa, giat mengumpul tandatangan penduduk bagi menyatakan bantahan terhadap penjualan arak secara terbuka di dua buah pasar raya dekat sini.
Imam 2 masjid tersebut, Mohd Azamudin Abdul Aziz berkata, pasar raya berkenaan terletak di kawasan kejiranan yang mempunyai 98 peratus penduduk beragama Islam.
Menurutnya, pemilik pasar raya seharusnya peka terhadap sensitiviti masyarakat memandangkan arak adalah haram disisi Islam.
“Kita baharu berjaya mengumpul 800 tandatangan penduduk sejak usaha ini dijalankan setahun lalu dengan sasaran melebihi 3,000 tandatangan.”
Di sekitar Bukit Sentosa mempunyai lebih 20,000 penduduk maka pihak masjid akan terus mempergiatkan usaha agar bantahan ini dapat dilakukan secepat mungkin.
“Kita melihat tiada keperluan pasar raya terbabit menjual arak di kawasan majoriti penduduk Islam maka mereka perlu menghentikan jualan secara terbuka,” katanya ketika ditemui selepas solat Jumaat, semalam.
Mohd Azamudin berkata, pihaknya menerima aduan penduduk berhubung perkara tersebut kerana khuatir akan mendatangkan kesan buruk terutama kepada golongan remaja.
Menurutnya, arak merupakan ibu kepada maksiat dan boleh mengundang perbuatan jenayah serta mengancam keselamatan orang lain.
“Jawatankuasa amar makruf nahi mungkar turut menemui longgokan tin minuman keras di bangunan terbiar yang menjadi lokasi anak muda melepak.
“Kita tak pasti siapa yang melakukan, kita bimbang ada orang Islam yang terpengaruh,” katanya.
Portal Pakdin.my
Komen Weblog Ibnu Hasyim: PH buat apa? Tidak peka, tapi pekak!
Hasil carian imej untuk arak haram
Hasil carian imej untuk arak haram


Sobat baru saja selesai membaca :

Berita Biadap! Masih Pasaraya Jual Arak Terbuka. PH Buat Apa?

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Berita Biadap! Masih Pasaraya Jual Arak Terbuka. PH Buat Apa? dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Berita Biadap! Masih Pasaraya Jual Arak Terbuka. PH Buat Apa? link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2018/12/berita-biadap-masih-pasaraya-jual-arak.html

Subscribe to receive free email updates: