4 Amaran Kepada PH Dan... -T/Presiden PAS

4 Amaran Kepada PH Dan... -T/Presiden PAS - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: 4 Amaran Kepada PH Dan... -T/Presiden PAS, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : 4 Amaran Kepada PH Dan... -T/Presiden PAS
link : 4 Amaran Kepada PH Dan... -T/Presiden PAS

Baca juga


4 Amaran Kepada PH Dan... -T/Presiden PASKL: Timbalan Presiden PAS, Dato' Ustaz Tuan Ibrahim Tuan Man melontarkan empat amaran berkenaan isu ratifikasi ICERD yang perlu diberikan perhatian serius pihak terbabit.

Pertama tegasnya, negara luar diingat tidak perlu campur tangan dalam urus tadbir Malaysia kerana rakyatnya lebih mengetahui untuk memimpin negara ini.
"Kita berhimpun bukan untuk anti Cina, bukan anti India, tapi kerana mempertahankan hak orang Melayu dalam negara. Kita berhimpun bukan kerana benci agama Hindu, Buddha atau Kristian, tapi mempertahankan hak Islam sebagai agama rasmi Persekutuan.
"Kita berhimpun bukan nak ambil tanah orang Cina, tanah orang India, tapi kita berhimpun untuk pertahan Tanah Rizab Melayu yang dijamin Perlembagaan Negara," ujarnya pada Himpunan Aman Rakyat Bantah ICERD di Dataran Merdeka, tadi.
Jelasnya lagi, himpunan hari ini bagi menyatakan kekuatan orang Melayu berada di atas agama Islam yang dianuti, juga sebagai penyatuan dan kemenangan Islam.
Sekali gus juga peringatnya mesti menobatkan Islam sebagai suatu teras dalam pembentukan negara Malaysia.

Amaran kedua lontarnya, sekiranya Kerajaan PH berdolak dalih selepas ini, rakyat bersedia berhimpun di Putrajaya bagi menumbangkan pentadbiran mereka.

"Amaran kami yang ketiga, tolong jangan ganggu gugat kestabilan dan keharmonian negara. Golongan pelampau yang menggugat negara ini mesti dihentikan segera.
"Kita beri amaran, kalau mereka bertindak, kami rakyat akan bangun memastikan mereka tunduk dan dikalahkan dalam pilihan raya akan datang," tegasnya.

Memperingatkan amaran keempat, beliau menasihati anak muda bahawa isu ICERD adalah soal masa depan yang perlu disemai dengan benih menyayangi agama, bangsa dan tanah air. - HARAKAHDAILY 8/12/2018Sobat baru saja selesai membaca :

4 Amaran Kepada PH Dan... -T/Presiden PAS

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang 4 Amaran Kepada PH Dan... -T/Presiden PAS dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: 4 Amaran Kepada PH Dan... -T/Presiden PAS link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2018/12/4-amaran-kepada-ph-dan-tpresiden-pas.html

Subscribe to receive free email updates: