Pelajar Rogol Pelajar, Institut Pendidikan Yang Hancur.. Mengapa?

Pelajar Rogol Pelajar, Institut Pendidikan Yang Hancur.. Mengapa? - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Pelajar Rogol Pelajar, Institut Pendidikan Yang Hancur.. Mengapa?, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Pelajar Rogol Pelajar, Institut Pendidikan Yang Hancur.. Mengapa?
link : Pelajar Rogol Pelajar, Institut Pendidikan Yang Hancur.. Mengapa?

Baca juga


Pelajar Rogol Pelajar, Institut Pendidikan Yang Hancur.. Mengapa?


Pelajar Senior Rogol Rakan Sekolah Dalam Bilik Stor

MELAKA: Dua pelajar senior didakwa merogol pelajar perempuan berusia 13 tahun di dalam kawasan sekolah di Jasin dekat sini.

Pelajar perempuan tingkatan satu itu mendakwa diheret masuk ke dalam bilik stor oleh dua pelajar senior kira-kira pukul 2.30 petang Selasa. Sebaik berada di bilik itu, kedua-dua pelajar senior itu didakwa menanggalkan pakaian mangsa sebelum merogolnya.

Seorang kakitangan pentadbiran yang melalui kawasan kejadian, terdengar bunyi teriakan dan bergegas masuk ke dalam bilik stor itu untuk melakukan pemeriksaan.

Terkejut dengan kehadirannya, dua pelajar lelaki itu melarikan diri dan pelajar perempuan itu dibawa ke pejabat pengetua. Semasa di bilik pengetua, pelajar wanita itu menceritakan bagaimana dia diheret masuk ke dalam bilik stor dan dibogelkan sebelum dirogol.

Difahamkan salah seorang pelajar lelaki mengaku melakukan perbuatan itu ketika disoal siasat pada keesokan harinya. Namun dia mendakwa pelajar perempuan itu membenarkan perbuatan seksual tersebut.

Satu laporan polis dibuat di balai polis Jasin pada Khamis. Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Asisten Komisioner Kamaluddin Kassim berkata polis menahan dua pelajar lelaki berusia 14 dan 15 tahun untuk membantu siasatan kes tersebut.

"Kami sudah menghantar gadis itu untuk menjalani pemeriksaan kesihatan. Siasatan sedang dijalankan atas kesalahan rogol statutori," katanya.

Pengerusi Kumpulan Bertindak Ibu Bapa dalam Pendidikan Melaka (Magpie), Mak Chee Kin mengakui amat terkejut dan tidak percaya insiden seperti itu berlaku.

"Perbuatan itu berlaku di dalam kawasan sekolah pada waktu siang. Sudah tiba masanya pihak sekolah memperketatkan kawalan keselamatan," katanya.
Hasil carian imej untuk keruntuhan akhlak pelajar
Hasil carian imej untuk seks pelajar
Imej yang berkaitan
Hasil carian imej untuk seks pelajar
Hasil carian imej untuk seks pelajar
Komen Weblog Ibnu Hasyim: Pelajar rogol pelajar, ini suatu contoh dasar pendidikan negara yang hancur. Tidak mampu melahirkan pelajar berakhlak mulia, bertamadun dan bertakwa kepada Allah SWT. Atau insan profesional yang bertakwa. 

Dalam kepelbagaian agama, bertakwa menurut agama masing-masing. Bukan profesional saja tetapi tidak bertakwa! Profesional di dunia dan berbahagia di akhirat! Bukan sekularisme. Tidak pernah pemimpin-pemimpin PH menyebut begitu? Mengapa?


Sobat baru saja selesai membaca :

Pelajar Rogol Pelajar, Institut Pendidikan Yang Hancur.. Mengapa?

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Pelajar Rogol Pelajar, Institut Pendidikan Yang Hancur.. Mengapa? dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Pelajar Rogol Pelajar, Institut Pendidikan Yang Hancur.. Mengapa? link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2018/09/pelajar-rogol-pelajar-institut.html

Subscribe to receive free email updates: