Kemelut Anwar/Tun M, PKR Kosongkan Kerusi Anwar Minggu Depan.

Kemelut Anwar/Tun M, PKR Kosongkan Kerusi Anwar Minggu Depan. - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Kemelut Anwar/Tun M, PKR Kosongkan Kerusi Anwar Minggu Depan., dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Kemelut Anwar/Tun M, PKR Kosongkan Kerusi Anwar Minggu Depan.
link : Kemelut Anwar/Tun M, PKR Kosongkan Kerusi Anwar Minggu Depan.

Baca juga


Kemelut Anwar/Tun M, PKR Kosongkan Kerusi Anwar Minggu Depan.

E Buku IH-121: Kemelut Dalam Senyum, Anwar/Mahathir

Satu kerusi parlimen yang dimenangi PKR pada pilihan raya umum lalu akan dikosongkan pada minggu depan untuk memberi laluan kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim kembali ke parlimen.


Perkara itu diumumkan calon timbalan presiden PKR, Rafizi Ramli sambil menegaskan bekas timbalan perdana menteri itu akan kembali ke parlimen dalam masa terdekat.

"Saya nak beritahu, minggu depan akan ada satu kerusi parlimen dikosongkan untuk Anwar bertanding.

"Minggu depan Insya-Allah satu kerusi dikosongkan dan insya-Allah Anwar Ibrahim akan kembali ke parlimen," katanya ketika berceramah di program #Reformasi20Tahun di Kota Bharu, malam tadi.

Rafizi yang juga Naib Presiden PKR berkata, beliau tidak kisah dengan segelintir anggota parlimen partinya yang tidak mahu memberi laluan untuk Anwar kembali ke parlimen kerana masih ramai yang sudi.

Bekas anggota parlimen Pandan itu berkata, jika pemimpin seperti penyandang Ketua Wanita PKR Zuraida Kamaruddin dan Timbalan Presiden Datuk Seri Azmin Ali enggan memberi laluan ia tidak menjadi masalah.

"Zuraida tak nak bagi (kerusi) tak apa, Azmin tak nak bagi tak apa. Ramai lagi orang lain yang sanggup beri laluan," katanya.

Tambah Rafizi, pihak mempunyai dua kepentingan yang perlu diutamakan dalam agenda PKR iaitu menjadikan Anwar sebagai presiden parti dan anggota parlimen serta perdana menteri kelapan.

"Kami duduk berbincang dengan Anwar, datuk seri jangan ambil mudah. Ingat orang luar dan dalam akan bagi ruang. Tidak cukup jadi ketua umum.

"Kita susun yang pertama pertandingan dan pemilihan kali ini Anwar jadi presiden parti," katanya.

Komen Weblognya Ibnu Hasyim: Pertarungan dalam parti atau strategi parti melibatkan pembaziran
wang rakyat dan negara melalui pilihan raya semula, yang bukan sekali dua. Itulah lebihnya PKR dan kerajaan PH yang memerintah negara ini.


Keputusan PRK Seri Setia..
Sobat baru saja selesai membaca :

Kemelut Anwar/Tun M, PKR Kosongkan Kerusi Anwar Minggu Depan.

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Kemelut Anwar/Tun M, PKR Kosongkan Kerusi Anwar Minggu Depan. dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Kemelut Anwar/Tun M, PKR Kosongkan Kerusi Anwar Minggu Depan. link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2018/09/kemelut-anwartun-m-pkr-kosongkan-kerusi.html

Subscribe to receive free email updates: